Personlig effektivitet!

Genom inflytande av mailsystem och andra system byggda på fragmentering sitter vi fast i M-träsket. Med M-träsket menar jag möten, mail och mobil!

Kaos på skrivbordetVi vill ha mer ut från verksamheterna, utveckla och leverera till slutkunden. Vi vill vi ju dessutom leverera värde. Men vad är problemet och varför känns det som om vi befann oss i ett ekorrhjul ibland? Kraven ökar, informationen ökar och världen blir bara mindre och mindre!

Det kommer och går folk som omorganiserar och omorganiserar. Man tar in konsulter av alla slag och när människor i dessa organisationer blir trötta tar man in ännu fler konsulter! Sen blir det stresskonsulter och hälsovård osv…

Varför blir det inte bättre frågar man sig?

Vi vill ju utvecklas och öka produktiviteten, då måste vi samspela och förädla tillsammans. Förädla något i flödet som vi är en del av. Mellan människor finns relationer och samspelspunkter så som utbytte av kunskap/information men även resultat och aktiviteter! För att denna tillvaro ska fungera måste vi börja ta oss ann hur vi människor fungerar!

Vi människor, är olika och tar in omvärlden på olika sätt, Vi behandlar och uttrycker oss olika. Vi använder olika sinnen när vi lär och kommunicerar.

Börja med att ta dig ut ur mailträsket, gå en personlig effektivitets kurs! Men om du vill börja redan nu så börja med de små sakerna…

Värdera dina mail för att kunna minska antalet! Skriv Action eller info i ämnesraden så vet mottagaren om de förväntas göra något, skriv gärna datum som du förväntar dig ett svar så stressar du inte personen att överarbeta! Det är ett slöseri, bättre att ta tag i det som ligger närmast i datumordning.

Får du massmail? Som mottagare kan du säga ifrån, så tar sändaren bort dig från sändlistor. Våga ifrågasätt varför du får onödiga mail. Om du tror det är ”bra mail att ha”, ställ in så det automatisktleds in  i en mapp. Om du inte kollat mappen på fler veckor/månader, då kommer du veta hur ”viktiga” de är 🙂

Det finns så mycket man kan göra, då behöver vi inte lägga ner massa pengar på konsulter och system! Inte i första taget i alla fall!

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Bra initiativ! Det finns masosr med litteratur om ledarskapsfre5gor, men jag har knappast sett ne5got uttryckt ur ett headhunterperspektiv. Hur fe5r man re4tt ledare? Vad e4r ve4gledande i en rekryteringsprocess? Jag ska med nyfikenhet ff6lja vad du skriver.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: