Feedback övningar!

När man upptäckt och accepterat hur feedback resulterar till den personliga utvecklingen kan man aldrig vara utan. Det är ett viktigt medel för chefer och ledare säger man! Men alla borde använda sig av detta fantastiska verktyg!

Tänk dig en organisation där man genom konstruktiv feedback uppmuntrar varandra! Poängen med feedback är att genom att föda någon, se till att de växer och utvecklas.

Det finns två syften med feedback, ena syftet är bekräftelse för att ge stöd och uppmuntran för det som görs bra och det andra syftet är korrigerande för att ge konstruktiva förslag på något som kan göras bättre!

Använd feedback för bättre ledarskap och teambuilding.

Jag delar gärna med mig av två bra feedback övningar, en av de är bra att göra i grupp medan den andra för din individuella utveckling. Övningen ”Gruppens Relationer” kan göras exempelvis på planeringsdagar eller på ett längre möte. Sitt i en ring och fyll i blanketten med personen mittemot i åtanke, när alla är klara kan du ställa dig upp i ringen,  mittemot personen och läsa upp högt inför alla. Ni kan även göra en blankett för var och en så att alla får feedback från hela gruppen. Ni kan välja att inte läsa högt för varandra men jag tycker man ska stå för sin åsikt, dessutom att blanketten ställd så det inte blir känsligt utan stärker det som personen redan gör bra.

Den andra övningen kan du använda för din egen utveckling, be dina kollegor eller chef att fylla i. Det kan vara med jämna mellanrum eller vid ett tillfälle du tagit dig ann ett uppdrag som du vill utvecklas inom. Denna övning heter kort och gott ”FeedBack”. Har du andra feedback övningar du vill dela med dig så tar jag gärna emot. När jag haft diskutioner om feedback med kollegor eller kursare har jag upptäckt att vi inte bara har olika erfarenheter av feedback utan även olika uppfattning. Dela gärna med dig om dina erfarenheter…

Och glöm inte, DET är ditt ansvar att efterfråga feedback!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: