Jag är nyfiken på boken Chefaaa – så kan du sluta föra väsen och se till att få resultat.

Det är en fabel om hur det gick till när en fiskmåschef lärde sig det goda ledarskapet. En fiskmås som älskade sitt jobb, ett jobb som var lätt att älska. Charlie var ledare för en måsflock vars arbete helt enkelt bestod i att plundra serveringen på en djurpark. Han ägnade dagarna åt samma grundläggande arbetsuppgifter: han förhandlade om gränserna för flockens revir, han löste konflikter mellan flockmedlemmar, utförde ibland lite skitgöra som att störtdyka mot godtrogna barn och snappa till sig deras godis, och släppte precisionsstyrda bomber nedför ryggen på turister som gick med bar överkropp. Jobbet rullade på som vanligt och han njöt av det… 

Den andra boken jag är nyfiken på är skriven 2010, Den framgångsrika verksamheten!

Den stora frågan är: Vad föder framgång?
 
Boken sägs vara kortfattat, konkret och enkelt tar upp vad som krävs för att skapa en framgångsrik verksamhet. Med lagom djup beskrivs de viktigaste framgångsfaktorerna för verksamhet i såväl offentlig som privat sektor. För att lyckas med visionen om den välfungerande verksamheten krävs åtgärder inom vissa centralområden.

Vilka områdena är? kanske bokpärmen avslöjar… kanske.

Har du läst någon av dessa? vad tyckte du?