Benchmarking

Benchmarking - att lära av varandraBenchmarking är en metod för att systematiskt lära av goda förebilder oavsett bransch. Syftet är att få insikt och kunskap som omsätts till effektiva förbättringar i den egna verksamheten. Benchmarking använder vi oss av för att inte behöva uppfinna hjulet på nytt och för att skaffa oss kunskap och inspiration. Genom benchmarking skapas delaktighet, lärande och det bidrar även till att sätta realistiska mål och kunskap om hur målen ska uppnås.

Benchmarking är ett förbättringsverktyg men även en mycket effektiv metod för kompetensutveckling! Benchmarking som pedagogik bidrar med många olika moment såsom praktiskt arbete, teoretiskt arbete, kodifierad kunskap, tyst kunskap, andras erfarenheter, egna erfarenheter, reflektion, variation, problemlösning, utmaningar, förändringar och förnyelse! Det är endast upp till dig hur du använder dig av benchmarking!

Bilden ovan är på en bra och mycket detaljerad bok om benchmarking, Jag ville förenkla verktyget för våra ledare så jag sammanfattade boken som är på ca 100 sidor till 4 sidor. Det handlar om ramarna och tips för benchmarking, man behöver så klart lägga tid på ett sådant uppdrag och planera det väl. Denna sammanfattning är tillför att väcka intresse och tro på att alla kan göra det!

Benchmarking i kortfattad version!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: