Det är väldigt enkelt och självklart att ryktet spelar roll! Det är inget nytt att de flesta jobben tillsätts på grund av rekommendationer. Det jag upplever som bra, rekommenderar jag!

Vilken är min tagline – mitt professionella rykte i en mening är jag väldigt nyfiken på!

Författarna Karin Sandin och Per Frykman beskriver enligt nedan i fem punkter varför och vad man tjänar på att analysera och därefter utveckla sitt (Ditt) professionella rykte

● Ditt professionella rykte är din i särklass främsta tillgång och något som alltid går före dig. Du blir i ökad utsträckning den kunderna först kommer att tänka på och väljer. På detta sätt utvecklar du dina viktiga kund- och affärsrelationer.

● Du får människor att sprida ditt budskap. Genom att lägga en bråkdel av annonspengarna på att utveckla ditt och medarbetarnas professionella rykte istället för på annonser så kan du bli unik och sticka ut. Få kunder eller medarbetare brinner för det som är lagom och kunderna litar inte på företag, man litar på personer i företaget.

● Du tar dig från att enbart bli bedömd genom din historia / ditt CV till att bli bedömd genom din passion och ambition och det du vill uppnå i framtiden. Ju starkare professionellt rykte du har, desto mindre behövs ett CV och på detta sätt kan man minimera de felrekryteringar som är så oerhört kostsamma.

● Du tar dig från ”Jack of all trades” till att bli mästerlig inom din nisch och ökar avsevärt din konkurrenskraft. ”Att sluta göra listan” blir ett lysande verktyg när du känner ditt professionella rykte.

● Du tar dig från professionell stagnation till en professionell upptäcktsresa styrd av din passion. Stagnation i jobbet är det största hotet mot ditt professionella rykte och påverkar också påtagligt produktiviteten.

Om du har genomfört denna tjänst så dela gärna med dig om vad du tycker och tänker kring resultatet och din utveckling!