Se andras positiva egenskaper!

När jag håller längre möten eller faciliterar vill jag få en bra stämning i gruppen för att de aka uppskatta dagen och bli extra kreativa tillsammans. Då hittar jag antingen på övningar att göra eller åter använder sådant som jag själv fått göra i andra sammanhang. Det är alltid uppskattat och här kommer en av de som mina kollegor verkligen uppskattade. Flera kollegor har antingen hängt upp resultatet synligt på kontoret eller sparat bland viktiga papper. Någon sa att de använt det även i intervju sammanhang på frågan – Hur skulle dina kollegor beskriva dig?

Någonstans när jag såg att energin börjar minska så gav jag alla ett dokument med allas namn på i första kolumnen, sedan skulle var och en sitta ensam och fundera kring tre egenskaper på varje kollega, 5-10 minuter räcker. Enda raden de inte skulle fylla i var deras eget namn. Sedan samlade jag ihop det och medan de tog sin promenad innan den gemensamma middagen renskrev jag egenskaperna på ett annat papper per person, detta kan man göra och lämna en annan dag också.

Kasewas egenskaperDet blir ju en del dubbletter, tack och lov och därför är det extra viktigt, att verkligen fylla i alla tre egenskaperna. Om några kollegor funderar på endast två egenskaper är det stor chans att det endast blir de, det är först den tredje som skapar variation i hur olika vi uppfattar samma person, detta är min analys och alltså inget som är baserat på forskning 🙂

Till middagen fick alla sina egenskaper och det blev en hel del glädje och diskussioner kring detta.

Skratt och glädje ger oss alla energi, eller hur?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: