Kreativitet via leksaker!

Jag har läst en artikel om att placera leksaker i mötesrummen för att öka kreativiteten eller till och med ha ett leksaksrum på företaget att ta sig till om kreativiteten sinar. I ett rum med dessa figurer skulle jag fantisera, våga, flyga, gräva, dansa men även betrakta, se, lyssna och framför allt vara ödmjuk. Allt är möjligt!

Jag själv blir glad, energisk och kreativ av att vara med mitt barn. Att se henne använda samma leksak på olika sätt är något jag ständigt beundrar och vill lära av.

Jag har flera gånger önskat i mina tankar att det skulle finnas ett barnrum med en massa leksaker för att med jämna mellanrum ha sitt barn med sig på jobbet. Jag har sett att detta är vanligt i amerikanske filmer, kanske för att de inte har så väl utvecklade och planerad barnomsorg som i Sverige.

I USA har de en barnflicka som ser över barnen under dagen eller att barnen helt enkelt leker och föräldrarna tittar till med jämna mellanrum. Det påminner lite om hur det var för länge sedan även i Sverige, har nämligen fått berättat för mig att förskolan som finns i anslutning till Karolinska i Solna var till för medarbetarnas barn. Det var ju perfekt att lämna sitt barn precis innan man skulle in på jobbet! Det finns dock både bra och mindre bra delar med den modellen men det tänker jag inte gå in på här 🙂

Men i Sverige skulle vi kunna ha leksaksrummet för två perspektiv. Både som ett kreativitetsrum för de anställda och som en tillgång att förenkla för sina anställda att ha med sig sitt barn istället för att ta ledigt när förskolan har planeringsdag.

Skulle detta vara möjligt på ditt företag?
Skulle det fungera för båda perspektiven?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: