Idé boken

Hur vanligt är det inte att man jobbar dag in och dag ut utan ens en reflektion på varför och varifrån dessa arbetsrutiner härstammar ifrån? Tiden hinner ikapp oss och vi vill göra allt mer på kortare tid. Det finns inte en enda själ där ute utan en bra idé! Men alla jobbar så hårt att även om en ide uppkommer under arbetsdagen råkar man glömma bort den när vi verkligen sitter där på mötet och vill prata förbättringar!

Eftersom de små stegen i ett förbättringsarbete är av stor vikt ville vi uppmana alla medarbetare att uppskatta sina tankar/idéer och sätta de verk för att få en kraftig förbättring på alla håll i organisationen. Då uppkom den så kallade

Idé boken som vi nu haft i snart fyra år. Den är i fickformat och tar ingen plats alls. Meningen är att du ska ta fram den så fort du kommer på en ide och skriver ner den för att inte glömma bort den. Eller så tar du fram den och skriver upp ett problem du ofta träffar på, för att vid senare tillfälle antingen själv eller med kollegor kan ta upp problemet och förslag på lösning att testa.

I början av häftet står kort syftet med häftet men även väldigt kort om en metod som vi gärna vill att alla använder sig av, nämligen PDSA! Detta upptar de första 3 uppslagen men sedan är det ett flertal uppslag med problem och förslag på lösning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Första bilden visar på två versioner av framsidan.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: