Rätt från mig!

– Den som tar emot det jag har gjort i processen är min kund, vilket betyder att jag tar ansvar för att det jag lämnar ifrån mig är färdigt och riktigt.

rätt från mig

“Rätt från mig” talar om att alla måste fokusera på vad de gör, för om de gör det, kommer systemet att fungera. Det är mycket lättare att se vad andra gör för fel än att se vad jag kan göra bättre, tyvärr.

“Rätt från mig” säger däremot inte att vi inte har tillåtelse att göra fel och att saker måste bli rätt från start. Rätt från mig innebär att rätta till de fel vi hittar och sedan försöka att ytterligare förbättra. Vi ska inte heller vara rädda för att pröva något som kanske kan bli fel, för vi ska verkligen tycka om att ändra det som inte är korrekt.

Rätt från mig är baserat på Leans utryck ”Rätt från början” vilket beskrivs mer som inbyggd kvalitet.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Intressant! Bra skrivet. Och jätteviktigt. Det handlar om att ta ansvar – en av de viktigaste principerna i livet, tycker jag.
    För att kommunicera din text ovan på ett sätt som tas emot mer positivt och fastnar bättre, skulle jag plocka bort ”inte”-formuleringen i första bisatsen:
    ”……vilket betyder att det som jag lämnar ifrån mig verkligen är färdigt och riktigt”. Eller ”…..vilket betyder att jag tar ansvar för att det jag lämnar ifrån mig är färdigt och riktigt.”

    Hälsningar Maggie Boström

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: