Nils G Storhagen på företaget returlogistik.se har sedan ett år tillbaka startat upp ett forum för oss logistiker eller logistikintresserade inom SLL.

Utvecklingen inom logistik, flöden och lean går snabbt och många aspekter omfattas. Det gäller att vara uppdaterad för att driva den egna verksamheten i takt med omgivningens krav.

Jag tycker det var ett bra initiativ från Nils att starta ett sådant forum, det är både lärorikt att träffa sina kollegor från andra organisationer och träffa experter inom logsitikområdet.  Jag ser fram emot nästa träff den 8 februari, temat är ”Hur logistiken kan minska kostnaderna inom sjukvården” och den inbjudne experten är docent Håkan Aronsson.

Syftet med logistikforum är att tillsammans inom SLL och andra närliggande organisationer forma en öppen arena för kunskap och erfarenhetsutbyte. Grunden är att i seminarieform ta upp frågeställningar som deltagarna i forumet själva väljer, samt att diskutera tillämpning inom sina egna organisationer. Nils bjuder in inför varje tema/tillfälle en expert inom området som leder forumet, men erfarenhetsutbytet inom gruppen är minst lika viktig. Grunden är att ta och ge precis som mitt interna nätverk Ugglan.

TEMA VÄLJS AV FORUMET SJÄLVT, från tillfälle till tillfälle. Teman styrs av egna aktuella verksamhetsnära frågor och kan vara allt från snäva frågor till bredare.

Logistik står förstås i fokus, men även allmänna managementfrågor som deltagarna ställs inför i sin vardag har sin plats i Logistikforum.

  • Ett Logistikforum varannan månad. Varje forum är på tre timmar.
  • Antalet deltagare begränsas till 15 personer. Pris är 2 000 kr per deltagare och tillfälle.
  • Deltagarna kommer själva överens om vilka framtida teman som ska tas upp.
  • Beroende på tema bjuds en expert in som under ca en timma ger en beskrivning av utvecklingen inom området. Experten kan vara praktiker, konsult eller forskare.
  • Övriga två timmar ägnas åt diskussioner kring hur tillämpning kan ske inom deltagarnas egna organisationer. Diskussionen leds av en handledare och av den inbjudna experten.
  • Forumen förläggs hos deltagarna och kan kombineras med studiebesök hos värd.

Tidigare teman vi haft:

  • Logistik och miljö – hot eller möjlighet? inbjuden expert, Magnus Blinge
  • Risker och kostnader vid logistiska förändringar. Inbjuden expert professor Andreas Norrman
  • Effektivare layouter för sjukhusens flöden. Inbjudna experter NilsVågman och Tobias Falk men även Nils Storhagen själv.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: