Leankonferensen 2013 på Karolinska blev en succé! ca 400 från landsting, sjukhus och vårdorganisationer i Sverige, Norge och Danmark deltog och fick på plats se diverse avdelningars förbättringsarbete och hur långt de kommit. Dag två var en inspireration av ett antal talare på Berns. Evenemanget erbjöd en mängd goda exempel för förbättringsarbete inom vården och deltagarna var häpnade och tacksamma för att det fick ta del av så mycket. Ett inlägg jag tidigare gjort om leanspelet som jag var med om första dagen har jag skrivit om här.

Tyvärr missade jag eftermiddagen på dag två då jag var tvungen att avvika men förmiddagen var fantastisk. Två talare som jag vill uppmärksama är kirurgen Folke Hammarqvist. Fantastisk talare och en fantastisk presentation med ett budskap som är svår att glömma. Han talade om sina erfarenheter från den akuta operationsprocessen och jämförde denna med andra verksamheter. Bifogat finns hans presentation men tyvärr säger den inte mycket utan honom själv. Får du tillfället att lyssna till honom så ta den! Den andra talaren är professorn Martin Ingvar som talade om sin forskning – presentationen hette ”value based healthcare – lean but not mean”. Det var väldigt många saker han tog upp som jag haft funderingar kring vilket gjorde mig glad. En lunch med Martin hade varit toppen eller vad säger du Martin? 🙂

Konferensen inledde Birgir med att berätta sin oro för hur media och en del personer blandar ihop begreppen och sätter igång debatter som inte hjälper förbättringsarbetet. Ett begrepp som kom upp i presentationen är new public management som jag ska ta reda mer fakta om och återkommer med…

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: