Plan Konferensen 2013!

publikPlan konferensen för mig är en tradition, i 10 år har jag gått på konferensen, endast 2012 valde jag att inte gå fast det var svårt att avstå. Så fort datumet blir känt bokar jag in det och alla vet att det är en självklarhet att jag är med på den. Jag tycker dessutom att kontinuiteten i att vara närvarande varje gång ger mig mycket mer än att välja för varje gång beroende på ämnen eller gäster. Jag kollar upp nya konferenser noga gällande program, när det gäller plan konferensen vet jag att jag finns bland rätt personer och minglar och lär känna många som på ett eller annat sätt kommer bidra till min och min organisations utveckling och förhoppningsvis bidrar jag till deras.

I år hölls konferensen på Munchenbryggeriet 15 och 16 april, det var lite tröttsamt att vara så aktiv i två hela dagar pga av min situation som innebär beräknad förlossning om 10 dagar. Samtidigt kände jag mig rätt trygg bland många logistiker som skulle få mig till sjukhuset väldigt smidigt 😉

Jag kan redan nu säga att jag var lite besviken på dag ett men dag två var väldigt bra! Nu kunde jag ju inte närvara på alla föreläsningar då flera gick parallellt men de jag lyssnade på var jag inte imponerad av. Dag ett bjöd dock på en inspirationstimma med Jörgen Oom, han är fantastisk.

En fråga som han ställde till publiken var att fördela 100% på tre egenskaper som du vill ha hos en kollega. Hur skulle du fördela dessa på:

1.       Kunskap
2.       Uthållighet
3.       RMI (Rätt mental inställning)

Dela gärna med dig om hur du tänker, denna övning och analysen kring detta var väldigt intressant!

Plan fyllde 50 år så middag och underhållning av Wallmans var väldigt bra! Grattis Plan!!

Låt oss ta oss till dag två istället!

Dagens första föreläsning var om förändring i kris och om Carema Care, denna presenterades av Anna Elgh som var en bra talare tycker jag! Sedan var det tre parallella spår och jag lyssnade till John Patrick Berlips som jag känner lite sedan tidigare. Han är nämligen en av två som startat företaget ApoEx.

JP som han kallas har jag under ett par månader jobbat ihop med i min roll som logistik rådgivare/kravställare på uppdrag av Stockholms Läns Landsting. Det var flera företag, tre stycken utan att nämna de alla som vann varsin del av upphandlingen för läkemedelsförsörjning till hela landstingets akutsjukhus och vårdinstitutioner.  Och jag hade bäst samarbete med ApoEx som lyssnade noga till vad jag berättade om landstingets förutsättningar och önskningar. De här killarna har börjat från noll och det jag har uppfattat och känt av dem under den korta tiden är att de vill ha det bästa i kvalitet och kunden är främst för dem.  En del krav som inte fanns med i upphandlingen var de beredda att ha ett samarbete kring då Karolinska hade högre krav än det som stod i upphandlingen.  Så det var intressant att se och höra om deras logistik och nya lager, att de gjort så mycket samtigit som de sjösatt läkemedels distributionen är imponerande.

imageJeffery Liker som skrivit ett stort antal Toyota way böcker var intressant att lyssna till, han berättade om sin nya bok Toyota Way – Lean ledership. Och att hans föreläsning dessutom följdes av Einar Gudmundsson om satt Jefferys ledarskaps modell i praktisk handling var ett riktigt bra avslut tycker jag. Jag känner inte Einar men han var väldigt öppen och välkomnande. Efter dagens avslut tog jag och flera andra foton på hans postrar och då kom han fram med sina andra medarbetare, Måns xx (uppfattade tyvärr ej efternamnet) och Eva Qvistgaard och förklarade så detaljerat de kunde om hur modellen användes. Det var riktigt trevligt att prata med de och att träffa de igen och gärna hälsa på hos de på Volvo ser jag fram emot.

Mina 10 års erfarenhet av plan säger mig att denna inte var i samma nivå som de för flera år sedan men det som gör konferensen extra bra är antalet deltagare och nätverkandet så jag hoppas att det nästa år blir dubbelt så många deltagare!

In på plan.se och bli medlem idag!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: