Ännu en feedback övning

feedback-framgangDet verkar vara väldigt populärt med viljan att lära sig ge feedback vilket är riktigt kul tycker jag! Då vill man växa i sitt ledarskap men även som individ.

Att unna någon utveckling är av det bästa man kan erbjuda sin omgivning.

Jag ser varje dag att man hamnar på min sida för att man bland annat söker feedback övningar så därför tänkte jag lägga ut ännu en övning, väldigt lik den jag lagt ut en gång tidigare i inlägget som heter Feedback övningar. En annan version kan ni ladda ner Ge feedback.

En annan bra övning som är mer av en boost är när man på post-it papper ska skriva en bra egenskap per post-it, upp till tre stycken för varje person. Sätt först lappen på personens rygg och använd ryggen som stöd för att skriva det du vill förmedla och gå runt tills alla fått skriva till alla, även du själv ska ju få en del lappar på ryggen. När alla är klara så ta ner lapparna och läs vad andra tycker om er och njut! Detta är ett bra sätt att få rörelse i lokalen om man suttit ett tag!

En annan övning att ladda ner är Övning för att inspirera.

ELAINE BRESKE HIRSCHER hade för ett tag sedan också en övning som jag tänkte dela med mig här nedan.

Tips på feedback-övning!1. Ge alla i din grupp en bunt blanka papper och en penna.
2. Be samtliga att skriva ner tre papper med positiv feedback och ett med konstruktiv kritik till var och en i gruppen. Alla skall skriva vem som är mottagare och avsändare på varje papper.
3. Sätt er i en ring, eller runt ett bord.
4. Lyft fram en person i taget och låt alla berätta vad de skrivit om honom/henne.
5. Avsluta genom att gå laget runt så att alla kan berätta hur de upplever att ge och få feedback.Glöm inte bort att feedback handlar om prestationen och inte om personen. I den här övningen får dessutom alla som deltar flest positiva omdömen vilket i sig kommer att boosta självkänslan och ge kraft att utveckla det som utvecklas bör. Den här övningen kan även med fördel användas då en konflikt behöver lösas.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: