Formulera din vision!

visionFörverkliga dina ambitioner genom att formulera din vision! Om du ska kunna åstadkomma större förändringar i ditt liv förutsätter det att du först tar reda på vad det är du vill, och varför det är viktigt. Många människor som drömmer om förändringar i sitt liv, samtidigt som de inte kan säga hur de vill att det ska bli i stället. Utan en tydlig vision kommer det här året att bli som de tidigare för dig. Förmodligen rätt OK, men inte mer än så.

Dagdrömma
Det är sunt att dagdrömma ibland. Det handlar om att för en kort stund fly från en ibland grå och trist vardag för att i sina tankar bege sig till en strand i ett varmare klimat. Känna den varma brisen i sitt ansikte. Doppa foten i det varma vattnet. Dricka något läskande i skuggan under en palm. Sådana tankar ger dig energi och lust. När du dagdrömt färdigt tänker du: ”Ah, sådana angenäma stunder har jag varit med om förr. Och jag kommer att få återuppleva dem igen. Nu känner jag mig piggare, och återgår till min vardag”. Du vet att det är en lustfylld fantasi, och du kan lämna den med glädje i stället för sorg och besvikelse.

Illusioner
Bortsett från magikerns trollkonster, så finns det inget positivt i dessa. Illusioner är att i sina tankar bygga upp en framtidsbild som helt saknar förankring i verkligheten. Och sedan blir besviken för att det inte blev så! Ett kanske övertydligt exempel är den som inte ens köpt någon Lotto-kupong, och sedan blir besviken att inte vinna.

Visioner
Visioner är ljusa bilder av framtiden som har en djupare förankring i den egna personen. De utgör en kompassriktning för vad du önskar uppnå, snarare än en detaljerad plan om hur det ska gå till. – ”En djupare förankring” innebär att det finns en tänkbar möjlighet för dig att nå dit du önskar i form av fysiska, mentala och kunskapsmässiga förutsättningar.

Ladda hem dokumentet ”Min personliga Vision” för att sätta igång och planera och uppnå din vision!

”Din vision blir tydlig enbart när du lyssnar till ditt hjärta. Den som söker utanför sig själv är en drömmare, Den som lyssnar till insidan vaknar upp.”
Carl Gustav Jung

Hur tänker du?

– Ser du bara hotbilder, så kommer framtiden att bli knepig.

– Tror du att det sannolikt blir som tidigare, så kan du vara helt övertygad om att det blir så.

– Om du tror dig kunna åstadkomma förbättringar genom att ta i ordentligt, så kommer du att få slita hårt. Men samtidigt blir du hyggligt belönad.

– Känner du att det finns kraft i visionstänkandet, och verkligen formulerar din vision om hur ditt liv ska se ut några år framåt, så kommer du att få vara med om förändringar som du efteråt nästan kommer att se som mirakel. För mirakel är inget annat än när människor vågar gå utanför sina vanliga gränser!

Framtiden tillhör de som tror på den!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: