Jag har fått en diagnos!

mötet med Nascha

Som ni kanske märkt så har jag inte skrivit något här sedan maj, har haft lite dåligt samvete för det för när jag började skriva på denna sida lovade jag mig själv att målet är att ha fyra inlägg per månad så nu är jag back hela juni. Det har inte hänt på dessa två år jag skrivit. Fyra inlägg per månad låter kanske lite men anledningen till att jag valde så lågt mål var att jag inte ville ha en blogg som innebär att skriva varje dag eller flera gånger per dag. Jag ville skriva relevanta saker för mig som jag tycker och tänker kring, verktyg jag själv använder mig av och vill dela med mig till er!

Tillbaka till varför jag varit borta ett tag nu, min chef sa mig att det var jobbigt att ha två barn – att det faktiskt var jobbigare med två än med tre barn.

Jag har inte erfarenhet av tre barn men jag kan säga att min chef hade rätt, det har varit väldigt mycket med två barn. Den äldre kräver otroligt mycket uppmärksamhet nu när en bebis finns i familjen. Plötsligt blir min självständiga 3 åring väldigt hjälplös och ”barnslig”. Och min yngsta, Ayla är väldigt beroende av närkontakt ständigt, inte alls som Nascha när hon var bebis, kunde lämna henne i timmar utan att hon pep. De har verkligen olika personligheter och att man ser det redan så tidigt är väldigt förundrande.

Men jag har gjort väldigt mycket denna vår som jag är stolt över och har haft roligt med men även lärt mig mycket av. Lite på bekostnad av denna sida och den andra boken jag skriver. Den första boken jag skrev heter ”Mötet med Nascha” och är skriven om och för min äldre dotter. Nu när jag även fått en Ayla ska hon självfallet också få en bok om hennes utveckling de första åren och allt både roligt och mindre roligt som vi upplevt tillsammans. Det är den andra boken, vid namn ”I väntan på Ayla”.

I väntan på AylaDet jag har åstadkommit i vår är att starta en fritid verksamhet tillsammans med min väninna för att koordinera bröllop, fester och konferenser – det är jätte kul! Det har varit väldigt lärorikt på flera olika sätt och jag kommer förhoppningsvis skriva några rader om det framöver. Sidan till den verksamheten är väldigt uppdaterad.

En annan mycket viktig sak jag gjort under våren som gick ganska smidigt när jag var gravid men blev en större utmaning när Ayla kom, pga hennes närhetsbehov var en studie på Scania. Jag säger en studie för det är så konstigt att säga ex-jobb när jag varit borta från skolbänken så länge. Ett magister program inom logistik jag sökte till samtidigt som jag sökte jobb. Jag läste klart nästan alla kurser medan jag jobbade för Stockholms stad men väntade med sista kursen då det hände mycket i mitt liv och jobbet på Karolinska krävde mycket mer. Men i början av 2013 när jag insåg att det var bara den kursen kvar att göra kunde jag inte låta bli att strunta i den så det blev ”Mätmetod och mätetal på tjänster utifrån ett kundperspektiv” på Scanias R&D!

Som ni nu läst så har jag ständigt väldigt mycket på gång, flera personer kring mig påminner mig med jämna mellanrum om att njuta av föräldraledigheten och barnen vilket de har 100% rätt i. Dock saknas någonting, jag är rastlös och gillar att vara igång och visst kan det bli för mycket ibland men jag tar igen mig rätt så snabbt.

Någon gav mig diagnosen särbegåvad, jag var fundersam och kollade upp vad det egentligen var. Det finns väldigt mycket forskning till denna diagnos. Tycker inte diagnosen stämmer in på mig förutom en del av texten nedan, har markerat i felstil. Anledningen till att jag säger en del är att jag inte alls tog till mig information och kunskap snabbt i skolan, faktiskt så hade jag betyg på en ok nivå trots att jag kämpade mycket med läxor. Det är först i vuxen ålder som mitt intresse för kunskap ökat drastiskt, jag läser mycket och analyserar allt vilket gör att jag har olika perspektiv på saker jag lär mig. Det ger mig en bra mångfald som passar många projekt jag jobbar med. En särbegåvad person är född med den diagnosen, min diagnos är endast ren intresse för att lära mig så mycket som möjligt och glädje för framtiden! Alltså intresse och glädje är min diagnos och det är inte dåligt!

Särbegåvad:
Personen kan vara extremt vetgirigt vilket kan leda till att dennes frågor uppfattas som provocerande. I samband med detta visar denna upp stor energi och kan lätt uppslukas i sökandet efter kunskap. Den intellektuellt särbegåvade tenderar också att uttrycka sig abstrakt och visa ett intresse för abstrakta begrepp. Förmågan att koncentrera sig för att lösa en uppgift kan göra dem så uppslukade att man måste fysiskt röra vid dem för att få kontakt. Inlärningsförmågan hos särbegåvade är ofta extrem, de kan ha lättare att ta till sig ny information och kunskap snabbare, komma ihåg tidigare inlärd kunskap och bearbeta information snabbare än andra.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: