Kalla det vad du vill!

Du kan kalla detta inlägg vad du vill, just för jag har fått detta ämne i huvudet måste jag skriva några rader kring det och gärna få er respons. Väldigt snart efter en diskussion kring ämnet undrar jag om detta passar in på ämnet personlig utveckling eller om dessa personer inte vill utvecklas alls..?

Jag kommer skriva främst om en sorts män jag träffat på och vad deras kvinnor har för roll utelämnar jag till er läsare. Männen är både av svensk och utlänska härkomst så detta inlägg är inte specifikt för någon nationalitet!

IdiotJag har senaste tiden haft diskussioner med några kvinnor som inte är helt nöjda med sina relationer. Männen är så bestämda att det tydligen inte går att ändra deras uppfattning. De ställer ultimatum om diverse saker, de visar inte sina kvinnor någon respekt alls och de skapar ingen fin familjär stämning. Det kan handla om många både mindre och större frågor, några exempel nedan:

  • Att männen knappt sitter tills frun ätit klart, utan äter sin måltid kanske på 10 minuter utan någon som helst konversation och sedan lämnar bordet. Att dessutom inte plocka sin egen talrik…
  • Att inte hitta på saker med sin kvinna, någon egen tid eller familjetid. Allt är jobbigt med barn – bäst att vara hemma!
  • Att inte vilja vara föräldraledig för det gör kvinnan bättre!
  • Att kvinnan ska laga mat, tvätta, städa och ta hand om barn fastän hon har ett jobb.

Jag är rätt bra på att skryta om hur bra man jag har! Jag sa tidigare att han hjälpte mig men en klok vän sa till mig.

– Varför säger du att han hjälper dig? Din man är bra för att han tar ansvar!

Min man är bra för att han tar ansvar för familjen, har gör saker för att förenkla vardagen inte bara för mig utan för oss – hela familjen. Om någon av oss inte mår bra så påverkar det familjen, hur svårt kan det vara att förstå?

När jag diskuterade ämnet med en av männen sa han, vad är det egentligen ni vill ha mer? Tidigare hade ni kvinnor inte någon rösträtt eller kunde gå klädda som ni gör idag… inte kunde ni göra allt som ni får idag så varför ska ni begära ännu mer?! En annan sak jag har svårt att glömma är hans sätt att säga:

– Jag är mannen i huset! Min fru har hand om hemmet och hon har beslut ända upp till 49% om hon vill men jag har 51%! Jag måste ha minst 1% över för jag är mannen!

Att vara föräldrarledig för två barn är mer än ett heltidsjobb men det förstår inte dessa män. När jag berättade för denna man att min man hjälper mig så säger han:

– Du har pli på din man!

Detta gör mig upprörd för vad är det för sätt? Jag har inte pli på min man. Min man VÄLJER själv det han vill göra och förstår värdet av mig och familjen i helhet. Målet med äktenskapet är inte att tänka själv eller likadant utan att tänka tillsammans och göra det bästa för familjen! Det är skillnad på äkta män och gifta ungkarlar. Min man är en äkta man, han gifte sig med mig och skaffade familj av egen vilja!

Jag tror att många män stoltserar med att de har erövrat sina fruar, medan fruarna i själva verket har kedjat fast dem. De saknar ungkarlslivet och därför verken respekterar eller förenklar livet för sin kvinna! Det är inte frånvaron av kärlek, utan frånvaron av vänskap, som orsakar olyckliga äktenskap.

Om dessa män känner sig mer MÄN på bekostnad av sina kvinnor… ja då säger jag stackare, dessa män har ingen självkänsla eller självkännedom alls! Riktiga män enligt mig är de som vet var de har sig själva, och tror så mycket på sig själv att de inte behöver sätta sig över sin kvinna!

Ett citat jag kom över häromdagen säger:

Ingenting kommer att stå en man så dyrt som de uppoffringar hans hustru gör för honom!

Några andra citat jag gillar som jag tycker passar inlägget rullar nedan

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: