Hoptimister

hopptimistJag såg de på en hylla i en butik nere i Skåne – de var många, väldigt många! Första tanken som slog mig var… vad är det för saker som tillverkas egentligen?! Ifrågasättande helt klart och kanske en aning pessimistisk! Sen rörde jag vid en av de som började röra på sig… gick några steg och backade tillbaka… nu tog jag på en till och en till och plötsligt var de alla igång. Efter ett antal sekunder började mitt leende växa till sig och jag fick en varm känsla inombord av glädje… det var hoptimister som gjorde mig exalterad! Wow, de var faktiskt jätte söta!

Jaha… de är tydligen en symbol för optimism och livsglädje! Riktigt kul att ha några kring sig på kontoret och hemma på skrivbordet. Och absolut en fin present från arbetsgivaren som vill ge bort något – de smittar ju faktiskt av sig!

Jag såg dem för några veckor sedan och då och då börjar jag tänka på de, de har faktiskt en stark inverkan. Kanske ni tycker det är löjligt det jag skriver men prova men köp inte… se om du får samma känsla?

Såg en video om hur de tillverkas som ger uttryck för stor omsorg och tid… mycket kreativitet för en sådan liten figur med olika utseenden. Får mig till tankarna kring ledarskap och motivation som jag är så svag för. För att motivera och leda bör man lik produktionen av denna figur lägga tid och omsorg i sitt arbete.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Bra initiativ! Det finns masosr med litteratur om ledarskapsfre5gor, men jag har knappast sett ne5got uttryckt ur ett headhunterperspektiv. Hur fe5r man re4tt ledare? Vad e4r ve4gledande i en rekryteringsprocess? Jag ska med nyfikenhet ff6lja vad du skriver.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: