Semester!

Imorgon reser vi! Min bebis är knappt 4 månader och många är förvånade att vi ger oss ut på en sådan resa men vi bestämde detta innan Ayla ens var född. Vi viste inte vilken personlighet hon skulle ha men vi tänker att endast vi kan begränsa oss själva. Det är inte barnen som begränsar oss. Vi reste med Nascha när hon var ett år och då åkte vi till Dubai, vidare till Thailand och avslutade resan med Hongkong och det gick hur bra som helst! Vi älskar att resa och vi gör ofta ”kedje” resor. Nu när vi åker till USA kommer det vara 15:de landet för Nascha och hon har inte ens fyllt 4 år.

Nu blir det en USA resa, Aylas första och vi har valt att åka till Williamsburg, Gatlinburg, Washington och New York. Vi ska bila de tre första städerna och sedan är det tåg som gäller mellan Washington till NY. Sammanlagt är vi borta i en månad!

Våra resor brukar vara väldigt lärorika i form av historia, geografi och politik… denna resa är en sådan resa med mycket historia. Det är tack vare min mans intresse som vi utför så fina resor, han är bra på att hitta och planera intressanta semestrar. Tycker själv att han borde jobba på resebolag och skräddarsy unika resor!

usaWilliamsburg är en historisk stad – har USA:s största historiska friluftsmuseum, med nästan 500 byggnader, bostäder, butiker och tavernor som har restaurerats till 1700-talsstandard. Att gå runt i staden och känna hur de levde på 1700 talet, träffa en smed klädd i tidstypiska kläder och se hans verksamhet eller träffa en George Washington i skolåldern kommer verkligen bli intressant. För spänning kommer vi hålla till på parker som Country USA eller Busch Gardens som har kända berg- och dalbanor som Alpengeist och Apollo’s Chariot. Vi kommer vin som det talas om och besöka Shields Tavern för en öl och 1700-talsmat. Två veckor med mycket historia och spänning! En stad som passar stora och små!

Gatlinburg, ”porten till Great Smoky Mountains”, är en populär semesterort och härifrån kommer vi ta oss till Great Smoky Mountains National Park. Den veckan kommer handla mycket om natur och djur!

Washington och NY behöver jag inte säga så mycket om, några dagar i varje stad med storstadsaktiviteter!

En film om Williamsburg som vi fastnade för.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Kära Kasewa, så kul för dig och din familj! Ha det nu så gott på resan och så hörs vi när du kommer hem!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: