Karolinska ansluts till nationell sammanhållen journalföring! Äntligen har det hänt samtidigt känns det som det gick snabbt från att bara för ett antal månader ha anslutit journaler inom landstinget…

För er som flyttat inom landet eller bara fått behandling mellan olika sjukhus vet hur frustrerande det är att vården inte känner till sjukdomshistorien. Och det kostar samhället säkert en massa när patienten genomgår samma behandling flera gånger pga avsaknad av info…

Syftet med Nationell Patientöversikt, NPÖ är att ge sjukvården en central tillgång till viktiga uppgifter från patientjournalen, oavsett var i landet vården sker. Nyttan uppstår främst i vårdövergångar mellan vårdgivare inom både landsting och kommun. Kravet för att ta del av patientuppgifter i NPÖ krävs en patientrelation och patientens uttryckliga samtycke, samt att det har betydelse för vården av patienten.

Vem av er använder ”mina vårdkontakter”? Det gör jag gladeligen!

Istället för att hålla tiden för att ringa vården mellan 8:00-8:30 för att boka tid och ibland glömma så går jag in på min sida när som helst det passar mig. Skriver några rader om vad för men jag har och var/när jag önskar tid. och så dimpar det ett mail om förslagen tid!!! Kan det bli bättre?!

så nu när Karolinska breddinför Mina Vårdkontakter efter att 1 av 7 divisioner varit pilot för Mina Vårdkontakter, är detta väldigt välkommet!

Syftet är såklart att öka patientens delaktighet och förbättra tillgängligheten. Piloten har genomförts med ett positivt resultat och därför breddinförs på hela Karolinska. En förutsättning för att lyckas är dock att se över rutiner och eventuellt införa nytt arbetssätt.

Under hösten går Vårdguiden ihop med den nationella motsvarigheten 1177 och Vårdguiden blir det nya namnet för hela landet. 1177 blir nytt telefonnummer till sjukvårdsrådgivningen – 1177.se blir ny adress!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: