Innan bröstoperation… blir det dans med vården!

Skulle detta hända i Sverige skulle man skylla på att vården inte håller operationstider… Och de ska absolut inte ha roligt på jobbet för skattepengar! Tyvärr…

Jag är den som ser, uppmärksammar och hjälper organisationer att ta bort slöserier. Slöserier finns överallt och själv tycker jag att slöserier som finns ska bort för en bättre närvaro för de som jobbar. Jag tycker inte att ta bort slöseri är att ta bort medarbetarnas glädje. En liten dans kan jag faktiskt ibland se som är glädja sin kund innan den förändring hen skulle genomgå…

Nu får ju patienten i Sverige lugnande innan de kommer in på operationsrummet, så pigga är inte våra patienter men tanken är fin tycker jag. Att glädja sig själv istället för att vara deppig och att glädja vården! Det är väl som att ge morgongymnastik som får personalen att göra ännu bättre ifrån sig minst resten av dagen! Alla vet väl att trivsel på jobbet ger friskare medarbetare och bättre resultat, eller?

Vad tycker du?

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Det var ett bra videoklipp och jag håller med dig. Det finns slöseri men det finns även så kallad nödvändig slöseri och jag skulle inte kalls det så heller men jag lyfter upp våra värderingar på karolinska medmänsklighet och ansvar gentemot patienten. När jag såg filmklippt så tänkte jag på Patch adams.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: