Restaurangpuckar kortar vårdens väntetider

En artikel från 2013 i kvalitetsmagasinet! Artikeln är skriven Jessica Bergh den 15 oktober, 2013. Jag skulle lätt använda denna metod för akuten! Det är långa väntetider och patienten skulle kunna röra sig fritt på sjukhuset, ett fik kanske i närheten, varför inte? Har du läst artikeln? Om inte så läs den nedan!

puck_7Varför inte använda restaurangpuckar som piper och blinkar när maten är klar inom vården? Det frågade sig en av cheferna på Norrtälje sjukhus. Nu hämtas inte dagens rätt utan patienter med hjälp av puckarna.
När en patient lämnas över till röntgen får vårdavdelningen en numrerad puck. När undersökningen är klar knappar personalen på röntgen in numret som aktiverar pucken. På vårdavdelningen piper och blinkar pucken som en signal om att patienten är klar att hämtas. Tidigare var kontaktvägen besvärligare och mycket tid gick till spillo.
– Då ringde röntgen till receptionen, och ofta var det undersköterskan som arbetade i köket som svarade. Hon var sedan tvungen att kontrollera var på avdelningen patienten var inlagd, och därefter gällde det att ta reda på vilken personal som arbetade där och leta rätt på dem – om de inte var upptagna med andra patienter förstås, säger Clarita Schedin, chef för vårdavdelning 3 på Norrtälje sjukhus och den som kom på idén med att använda restaurangpuckar på ett avdelninsgmöte.
Idag används puckarna på hela sjukhuset och enligt Clarita Schedin sparar de tio minuters väntetid för varje patient och minskar därmed stressen för medarbetarna. För tillfället finns planer på även andra användningsområden.
– Vissa av patienterna på akuten skulle till exempel kunna få en puck, så att de vet när det är deras tur och kan röra sig friare. Även för anhöriga som snabbt behöver kontaktas kan det här vara en bra metod, säger Clarita Schedin.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: