Jag är så ARG!

Arg

För några dagar sedan träffade jag på en kollega som visade sig vara en f.d. kollega. Han hade slutat på Karolinska! Oh nej, han som är så kompetent och trevlig! Jag hade ingen aning då jag varit ledig… Jag frågade honom varför och det visade sig vara samma visa… chefen!

För något år sedan slutade ett antal personer p.g.a. en annan chef, de hade gjort allt de kunnat för att förbättra arbetsrelation och verksamheten utan att lyckas få gehör. Till slut valde de att sluta… 7 personer – samma enhet, duktiga sådana förlorade Karlinska bara inom loppet av en månad… Då insåg man allvaret och såg över chefskapet. Det var dock försent 7 personer förlorade…

Så när jag hör historien upprepas blir jag förbannad, denna gång är det en ny chef som började i våras, jag hade stora förhoppningar om att den enheten skulle få det bättre och utvecklas för de vill ju! Men så får de en chef som enligt kollegan har ett mindset… ”mitt sätt eller inget sätt!”. Det passar ju inte alls Karolinskas värderingar, hur kunde man göra en sådan miss vid rekryteringen???

Nu kanske ni tycker jag dömer utan att veta hela historien, kanske är jag partisk då jag inte varit inblandad. Svårt dock att inte tro en kollega som är väldigt kompetent och samarbetsvillig, idé rik m.m. Jag känner till enhetens historik och svårigheter och jag tror inte på att ta i med hårdhanskarna. Jag kan inte sluta tänka på att Karolinska förlorat kollegan. Jag kan inte sätta mig in i hur besvikna folk på den enheten är som såg fram emot ny chef med ny framtid… nu är det fler som ska sluta tydligen.

Tyvärr händer det då och då att bra, duktiga personer slutar. Vissa bara slutar utan att säga något, andra kämpar för de älskar Karolinska och vill egentligen inte sluta men när ingen lyssnar så ger de till slut upp…

Det som gör mig mer arg är när jag hör att chefen som fått en del att göra klagar över att han trodde det skulle vara lugnt i landstingsverksamhet. Citat följer:

” Jag började jobba i landstinget, för att få det lugnt mina sista 10 år men jag har ju jobbat som aldrig förr!”

Detta har jag tyvärr hört flertalet gånger och då önskar jag att jag hade mandat att lösa det direkt! För ärligt talat, om man inte vill vara chef, varför då söka sig till chefs rollen? Om man vill ha det lugnt så sök inte till den offentliga verksamheten för jag lovar er, det är bara ett rykte! Det är inte lugnt, hade det varit lugnt hade inte jag stannat! Jag drivs av att det är så mycket jag får göra och sån blandning på uppdragen. Så om ni vill slöa så skicka ingen ansökan till oss! Vi vill ha duktiga, kompetenta personer som vill utveckla och utvecklas! Som har driv och som följer Karolinskas värderingar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: