klubbmedlem via mobilen

Jag har endast handlat på hemköp i stan när jag varit på språng men nu när jag bor i Farsta finns bl.a. en hemköp som jag är imponerad av! Alla har säkert varit med om att bli tillfrågade om medlemskap när ni handlar i diverse butiker. Till slut tröttnar man på alla kort och tackar nej till medlemskap hur bra fördelar det än har, känner ni igen det?

Jag har hört och till och med varit med om att handla utan att veta om jag är klubbmedlem eller ej, glömmer visa upp kortet och vet inte hur det ser ut!

Jag har tyckt att vissa butiker där man inte behöver kort utan där det räcker med att visa id-kort har varit bra att bli medlem hos. Då slipper plånboken bli så tjock!

Men nu har jag sett det absolut bästa lösningen hittills, och det heter Hemköps klubbmedlemskap via sms! Ja det var kanske inte något nytt att bli medlem på sms… nej det är inte det som är bra, jag ska berätta!

IMG_4906Jag stod utanför hemköp och väntade, utanför ser jag skylten ovan och tänker, i brist på annat kan jag väl testa detta. Så uttråkad som jag är skickar jag ett sms och får strax efter ett meddelande. Välkomen som medlem. Visa ditt id-kort i kassan första gången och gärna det kort du tänker betala med framöver.

I kassan senare den dagen betalar jag med kort och får frågan av kassören, ska vi registrera detta kort som ditt bonuskort? Vad innebär det frågar jag. Varje gång du handlar behöver du inte visa något kort, betalar du med kortet du registrerat så får du poängen direkt och vill du betala kontant så drar du ditt kredit kort som om det vore bonuskort!!!

Dessutom kan din man eller du registrera flera kort ni har som ni betalar med på så sätt är hela familjen medlemmar och samlar bonus. Och så får du dina erbjudande på sms eller mail.

Helt rätt tänker jag! Här behöver man inte anstränga sig, tycker de tänkt på kunden och problematiken med alla butiker som har egna kort som man är så trött på. Varför gör inte alla butiker så?

Ps: några dagar senare fick jag hem ett brev med ett tack för medlemskap. Signerat av en Niclas Franke, vet inte vem han är eller om han är hjärnan bakom konceptet men tvungen att kolla honom och bara tacka! Tycker det är så smart lösning!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: