En händig kontors nisse!

Min man och jag, så olika men ändå så bra för varandra. Något lockade ju med honom eller med mig eftersom vi valde varandra men det har även varit kämpigt att förstå varandra och ibland fortfarande. Men det gör väl det hela spännande att ibland missförstå varandra eller efter många år lära känna nya egenskaper hos varandra. Särskilt hos honom 🙂

kökMin man är spontan och jag gillar att planera och finns det någon spontanitet hos mig så är det han som framkallat det. När vi skulle göra vår första resa planerade jag allt i minsta detalj, jag kollade var vi skulle, vad som erbjöds för aktiviteter och kunde planera ett schema över vår vistelse, till och med när och var vi skulle äta. Tack och lov tog han det ifrån mig, han tyckte det var tråkigt så sen flera år är det han som fixar våra resor och ibland kan det bli jobbigt och inte veta var vi ska äta eller om vi hamnar på ett dåligt ställe just för det var spontant men våra resor är ändå underbara med massa upplevelser.

Och just upplevelser vill jag nu ta upp… under vår renoveringsperiod som för övrigt inte är klar har det också varit en del upplevelser. Han är väldigt händig visar det sig, trots att han aldrig har renoverat så gav han sig in på att göra vårt nya hem helt själv. Jag antar att han gillar utmaningar – det är väl det vi har väldigt mycket gemensamt!

En rolig och ibland frustrerande sak som varit är att han hatar att mäta, utan vill bara göra och använder sig av ögonmått… så när det har varit dags att mäta har han kallat in mig. Jag mäter och han gör resten. Mycket enkelt jobb för mig.

Det har dock varit så att ibland så har jag sagt något som han envisats med att strunta i gällande behov av mätning, och det har blivit fel tills han faktiskt gjort som jag sa och det blev rätt. Det är så tillfredställande när han merger att jag hade rätt! Vilken känsla! Som ledare på jobbet så är jag inte den som säger, vad var det jag sa! Men hemma eftersom båda är så envisa med att sitt eget sätt är bästa blir det roligt att retas lite men på annat sätt. Jag säger fortfarande inte ”vad var det jag sa!” eller ”ser du, jag hade rätt” men går fram till honom och han ger mig en puss på pannan eller kinden för att han inte lyssnade.

Tidigare när jag sa det direkt insåg jag att han inte blev glad så nu har jag lärt mig att säga det på annat sätt. Faktiskt så behöver man inte säga något för personen i fråga förstår själv när de reflekterar eller utvärderar sitt arbete. Det är skrattretande att jag under renoveringen också fungerat som en förbättringsledare, Han har bett mig ibland bara umgås med honom för att jag ska uppmärksamma om han råkar göra fel eller bara gå runt och kolla hans arbete för att uppmärksamma att det eventuellt kan göras bättre.

Våra olikheter och sätt att tänka och agera tycker jag hjälper oss att bli ett bra team som samarbetar bra, och som jag sa tidigare blir det frustrationer men det är ju bara bra! Lite konflikter mår man bara bra av!

Ovan var det ett foto på köket så som vi köpte det, det var en familj som hade börjat renovera och sedan gett upp.

Min man blåste ut hela köket och resultatet ser ni nedan. Trappen är dock gjort av http://www.trapprenovera.se

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: