Nu är våren här…

index…Och ett av de allra viktigaste aktiviteterna för företagen under våren är arbetet med verksamhetsplanering och målsättningar inför nästa år. I alla fall för högsta ledningen för att följas av organisationens andra avdelningar.

Ett mäktigt arbete att sätta in sig i, särskilt när det är så tidigt på året och resultatet ska vara passande så långt fram i tiden. En aktivitet som behöver alla deltagares fokus till 100%!

Ett misstag som många ledningsgrupper gör är att inte ta in hjälp eller stöd under dessa 1-2 tunga dagar. De flesta planeringsdagar håller högsta chefen i, vilket resulterar att denne själv inte så lätt kan delta med samma förutsättningar som de andra. Det kan även begränsa kreativiteten i gruppen för nya tankar när chefen driver på.

Jag har hjälpt flera ledningsgrupper på olika nivåer att ta sig igenom planeringsdagarna på ett fantastiskt sätt. Jag börjar med att träffa högsta chefen för att höra vad dennes mål med planeringsdagarna är och tillsammans sätter vi upp en agenda för dagarna. En viktig aspekt är även hur engagerad ni vill ha mig, ska jag endast facilitera era dagar eller ska jag hålla i några punkter på agendan helt och hållet. Är ert fokus för nästkommande år att bli bättre på att mäta eller är det att påbörja ett förändringsarbetet?

Sedan behöver ingen i ledningsgruppen tänka på något praktiskt, annat än att delta och ta sin verksamhet mot visionen!

Så vill du släppa taget om allt och bara vara kreativ kan du anlita mig så fixar jag allt annat kring era planeringsdagar.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: