Låt människor reagera!

Det förvånar mig varje gång när jag hör att förändringsledare talar om att en förändring varit svår att genomföra. Vad hade man egentligen förväntat sig? allt allt ska gå till som om man halkade in i förbättringsläget på ett banan skal? Då hade vi förändringsledare inte behövts för då hade alla organisationer varit optimala.

När man anser att förändringsprocessen varit jobbigt eller svår så tror jag att man kämpat med att inte få reaktioner och det är en omöjlighet. Ett slöseri som vissa ledare lägger sin tid på istället för relevanta aktiviteter som går att göra medan människor reagerar. För visst är det inte bara en risk att människor kommer reagera? Det är ett faktum menar jag!

Och visst har de rätt till att reagera?!

Det finns många versioner på förändrings U:et men i stort är det samma tänk. En person som inte är ordentligt insatt i vad som händer när förändringar tar plats kommer reagera och flera att tillstånden i förändrings U:et kommer kännas igen. Hur djupt eller lång tid det tar att hantera ett tillstånd är väldigt individuellt och beror på hur förändringen påverkar personen.

forandringsprocessen1

 

 

 

 

 

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Helt rätt!!! Härligt att läsa! Låt människor reagera. Det är en gåta för mig varför ledare är såå rädda att möta reaktioner. Såklart förstår jag att det handlar om rädslor. Men för vad?!! Hur farligt kan det vara att låta människor reagera och säg sin mening. Håller själv kurser i förändringsprocesser och motiveras av att hjälpa ledare att bli tryggare i detta. Din text inspirerade mig!! Tack!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: