Tack Birgir!

Den 31 maj lämnade Birger sitt uppdrag som sjukhusdirektör och från 1 juni har biträdande sjukhusdirektör Mikael Forss tagit över som tf sjukhusdirektör. Det var redan i våras vi på Karolinska fick denna tråkiga nyhet men nu är det på riktigt…

Jag har tidigare skrivit om Birgir då jag ser upp till denna fantastiska människa! Birgir har framgångsrikt lett Karolinska under sju år bland annat genom att skapa en kultur av ständiga förbättringar med fokus på patientnytta, och drivit utvecklingen av sjukhuset där förberedelserna inför Nya Karolinska Solna och även planerad utbyggnad av Huddinge varit viktiga delar.

Birgir Jakobsson tillträdde som sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset i april 2007. Birgir är docent och barnläkare. Nu lämnar Birgir Karolinska för att njuta av livet som pensionär, jag kommer sakna honom! Jag har själv jobbat i sju år på Karolinska och jag minns en av hans första tal till Karolinkas medarbetare, det var kraftfullt, det var smart och det var allt det jag ville följa! Helt fantastiskt!

Jag känner mig sorgsen men glad för din del som har en hel värld att upptäcka. Det kommer vara svårt att fylla din plats! Tack Birgir för en sådan fantastisk resa!

karolinska_birgir_01

 

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: