Mental inställning och dess betydelse

Jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland när jag hör nära bekanta uttrycka det jag upplever som hopplöshet. Att inte tro och därför inte ens göra ett försök… Jag blir förvirrad då jag inte är säker om jag hör rätt, sen blir jag ledsen att personen ifråga känner som hen gör och till slut när jag efter ett tag funderar tillbaka känner jag upprördhet. Känner du igen dig?

När man vill utvidga sin komfortzon genom att göra något nytt är den mentala inställningen avgörande – allt är möjligt tänker jag! Tänk att du startar ett projekt med inställningen ”det kommer inte att gå” – är inte det ett projekt på förhand dömt att misslyckas?

Innan man sätter igång med något måste man vara övertygad om att framgång är möjlig, man måste tro på sin förmåga att klarao-pessismist uppgiften. När jag vara yngre hade jag koncentrationssvårigheter men det stoppade inte mig från att genomföra diverse uppgifter där jag behövde koncentrera mig, jag skapade mig en målbild genom att blunda och se mig själv lyckas… och inte bara lyckas utan vägen dit, hur lägger jag upp mitt arbete och hur känner jag när jag lyckats. Jag gjorde resultatet till ett firande jag kunde se fram emot!

Mental träning är inget nytt, många idrottsutövare använder sig av tekniken, jag önskar att fler vanligt folk även gjorde det. Vad är skillnaden egentligen? Jag önskar jag såg fler i min omgivning som inte kände hopplöshet utan en inre styrka att våga testa och våga tro att det kan lyckas!

 

Några råd på vägen:

Innan du ger dig in på något nytt, se dig själv lyckas med uppgiften!

Utveckla självtillit genom att flytta fram dina positioner i en passande takt.

Träna din förmåga att avgöra när det är dags att avbryta för att summera och reflektera.

Träna dig i att finna svar med små medel, gärna snabba och enkla metoder. Gör det inte komplext och använd inte överdrivet med tid och energi.

Och det allra viktigaste är faktiskt att lära sig hantera så kallas ”misslyckanden”, se de som lärande till nästa gång du ger dig in på något. Använd erfarenheterna till att med styrka ge dig in i nästa uppdrag!

När en dörr stängs öppnas en annan eller kanske ett fönster 🙂

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: