Skulle du öppna ditt hem för främmande?

Kanske är du en av de som gjort/gör det! Förvånansvärt många svenskar är medlemmar på en sida som heter couchsurfing.org

Själv hörde jag om sidan bara för några veckor sedan , min nyfikenhet tog ju självfallet över och jag registrerade mig som medlem vilket innebär att jag kan välja att vara värd och eller surfare. Igår åkte mina första två couch surfers hem.

Det är både spännande och nervöst, man får en hel del förfrågningar. Man kan läsa om dessa personer och vilka betyg de fått, varifrån de kommer osv. Sen väljer man att tacka ja, nej eller kanske till deras förfrågan om att välkomna de till sitt hem.

Själv kommer jag nog inte att vilja ”surfa” men värd är jag gärna då jag hade en bra upplevelse av min första erfarenhet. Som värd väljer du själv hur engagerad du vill och kan vara. Man kan endast erbjuda de plats att sova eller umgås mer eller mindre. I mitt fall åt vi frukost och middag ihop men resten av dagen fick de klara sig själv. Självfallet fick de råd om vad de ska besöka osv…

Detta var roligt och stimulerande, och jag fick lära mig en ny fräsch efterrätt 🙂
Nu är jag en erfarenhet rikare och inväntar nästa par surfers som anländer om några dagar!

surfer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: