Världen är allt konstig…

Jag tolererar och respekterar att vi inte har lika åsikter, gör du?hämta

Nu när det är både Palestina vs. Israel konflikten och ISIS konflikten på tapeten sker det mången status uppdateringar på facebook. Den konflikt som får mest uppmärksamhet är den i Gaza trots att det samtidigt pågår en betydligt större och blodigare konflikt i Syrien och Irak.

Dessa massor av status uppdateringar resulterar till en massa förnedring av varandra på facebook, där man trodde man var vänner är man plötsligt icke önskad för att man inte tycker lika. Ingen tolerans för olik tänkande alls.

Jag har nu erfarit facebook vänner som inte vill ses, inte skriver de fina kommentarer de gjort tidigare utan direkt eller indirekt ställer ultimatum att jag ska tycka som de eller ta bort de från min vän lista… Det tycker jag är intolerans… det tycker jag är den snedvridna värld vi lever i, det är den intolerans som skapar krig och konflikter.

Jag klarar av att ha dig som vän trots att vi tycker eller tänker olika, jag ser andra bra egenskaper du har så du behöver inte vara en kopia av mina tankar. Om du inte klarar av att se mina bra sidor, om du inte tolererar att vi tänker olika så be mig inte ta bort dig som vän, gör det själv för det är trots allt du som besitter den viljan.

Hur kan vi anse oss vara demokratiska när vi inte ens respekterar att våra vänner tycker olika? För visst var det så att vi gillade olika???

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: