Matchar dina handlingar dina värderingar?

talk walk

 

Många gånger har min far upprepat att mina handlingar sätter spår, spår som påverkar andra men även mig själv. Vad min far menade/menar var att våra vackra ord och fina åsikter blir verkliga först när vi tillämpar de i praktiken.

Hur det påverkar andra beror på mottagandet hos andra vilket jag anser inte kunna påverka. Hur de påverkar mig är det som jag kan påverka! Det kommer aldrig påverka mig negativt om jag handlar efter mina värderingar. Då kommer jag må bra i både kropp och själ!

Det är genom våra handlingar i vardagen som vi speglar våra värderingar.

I ett stresstillstånd missar många av oss att handla i överenskommelse med våra värderingar. I ett stresstillstånd försöker vi ändra det yttre istället för att lyssna till vår inre röst. Kan det vara så att vi försöker slippa undan konsekvenserna av skillnaden mellan våra ord och handlingar?

Min pappa har alltid sagt bra saker och i många aspekter är han en förebild för mig – Det har dock tagit tid att förstå detta. För det han sagt har jag använt emot honom många gånger. Jag har flera gånger ställt honom mot väggen när han sagt fina saker om att vara där för sin familj då jag inte ansett att han funnits där. Nu förstår jag bättre! Han hade valet: Att vara med oss 100% av sin tid eller att kämpa mot diktatur och för frihet som något han trott på.

Han har verkligen levt sina värderingar! Även om han offrat tiden med familjen så har han velat skapa andra förutsättningar för oss än vad han själv hade! En sak är säker, trots att han inte funnits tillgänglig så har han påverkat oss att handla efter våra värderingar. Hur han gjort det… genom mor kanske? Det kallar jag ledarskap hos de båda!

Fundera du själv när du är mest trogen dina värderingar. Och när är du mest otrogen dina värderingar? Vad vill du göra konkret här och nu för att få en balans mellan dina ord och dina handlingar?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: