Var det bara en Mardröm?

Mitt hjärta slår snabbt och jag vill bara fly. Hur snabbt jag än springer kommer jag ingenstans. Du drar ner mig längre och längre ner i en svart, djup grop. Jag gör allt jag kan för att på ett professionellt och trevligt sätt be dig att inte dra ner mig i en miljö jag inte trivs i. Jag försöker berätta att jag inte mår bra av att få både handfängsel och fotbojor! Jag vill vara fri, fri som jag alltid varit! Säg mig vad som förväntas av mig och jag gör det men fånga inte in mig! Jag lever ju på min frihet. Jag inspireras när jag känner mig betrodd och uppskattad. Jag älskar mitt jobb och jag älskar att bidra och påverka. Jag har ett stort nätverk på alla nivåer både externt och internt och får ständigt uppskattning och bekräftelse. När jag gör mer än du tänkt dig, varför ska jag straffas för det av dig? Borde det inte glädja dig som chef? Släpp mig! Jag vill inte ner i gropen!AAEAAQAAAAAAAAIuAAAAJDJhMjAwOTIxLTFhOWYtNGYxZi1hYmE2LWI1N2Q5MjU5YjA0ZQ

Vad är det som inte fungerar för dig? Varför förringar du mig inför andra? Varför ger du inte en enda positiv feedback? Varför har du svårt att uttrycka en tydlig vision och inriktning så att vi alla ska veta vilken riktning vi ska och vad vi ska utföra? Varför skyfflar du över det du inte klarar av att utföra, på oss? Du ska väl leda oss eller trodde du att chefskap handlade om att alla andra ska göra ditt jobb? Varför är du sur varje gång du besökt mina konton på sociala medier? Vad är det som stör eller oroar dig? Är du trött på ditt chefskap så du inte vet vad du ska göra av dina medarbetare? Utgör vi ett hot? Varför leder du oss inte istället för att bokföra allt vi gör i din excellista?! Jag blir så arg men övertalar mig åter igen att jag inte tänker sjunka så lågt som du! Jag vill inte vara i din grop!

Jag minns att när jag kom tillbaka från föräldraledigheten sa du att jag inte kan leva på gamla meriter! Säg mig istället vad jag ska ta upp då som exempel på det jag gjort! Säg mig du som levde på en enda rapport i 10 års tid! Nej… jag ska inte sjunka så lågt som du, jag ska inte bli arg. Jag vill bara att du släpper mig för du ska inte dra ner mig i den grop du själv befinner dig i!

Mitt hjärta slår snabbare och snabbare och jag känner att jag kommit till en bristningsgräns när du ena dagen tackar mig för att jag mellan oss två ger dig feedback och berättar för dig hur jag vill bli ledd och nästa dag säger att jag hotat dig. Jag blir rädd och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hur kan kommunikation gå så fel? Vad vill du egentligen? Vart tog all tillit vägen? Varför har du behov att se min kalender? Varför kan jag inte få jobba hemma utan att rapportera för dig exakt vilka mail jag skickat, vilka dokument jag läst? Ska jag bokföra mina egna steg? Vet du vilket slöseri det är? Min kompetens och min tid borde jag lägga på viktigare saker! Som verksamhetsutveckling! Nej du, jag tillåter dig inte dra ner mig i din grop. Släpp mig!

Jag känner att jag håller på att kvävas, jag kan inte andas, jag känner att jag bara måste springa min väg och inte titta tillbaka men det är så svårt att släppa taget och jag kommer ingenstans! Plötsligt vaknar jag och tänker: Gud va skönt! Det var bara en mardröm!

…Eller var det inte?

//

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: